Головна Новини Бізнес економіка В Україні зафіксували високий показник зростання економіки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксували високий показник зростання економіки

За останні 2,5 роки спостерігається зростання української економіки

15 серпня 2019, 12:31 comments2149
Поділіться публікацією:
В Україні зафіксували високий показник зростання економіки

Цього року у другому кварталі в Україні зафіксували зростання економіки на 4,6%. Такі дані були наведені в порівнянні з другим кварталом минулого, 2018 року, передає прес-служба Урядового порталу.

Як наголошується, зростання української економіки на 4,6% — є кращим результатом за останні 2,5 роки. У порівнянні з першим кварталом 2019 року, зростання економіки сталося на 1,6%. Це також є піковий показник.

"Досягнутий показник — це результат зваженої і системної економічної політики уряду, спрямованої на зміцнення економічного потенціалу держави, та ознака подолання зовнішніх і внутрішніх негативних явищ, які гальмували розвиток країни останнім часом. Загалом, економіка України зростає вже 14 кварталів поспіль", — йдеться в повідомленні.

За даними Державної служби статистики, товарний експорт України виріс на 5,2% і склав 24,5 млрд дол. Таке поліпшення відбулося у першому півріччі цього року.

Варто зазначити, що в липні цього року міжнародні резерви України зросли на 5,8% або 1,2 мільярдів доларів США. На початку цього місяця вони досягли 21,8 млрд дол США і є шестирічним максимумом.

Раніше видання "Коментарі" писало, що НБУ прогнозує зниження інфляції до 6,3% на кінець року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!