Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, які країни експортують херсонські кавуни
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які країни експортують херсонські кавуни

В Україні почали вирощувати кавуни без кісточок

16 серпня 2019, 12:58 comments1763
Поділіться публікацією:
Стало відомо, які країни експортують херсонські кавуни

Кавуни вирощені в Херсоні реалізуються не тільки на всіх великих ринках України, але й експортуються в Польщу, Німеччину і країни Прибалтики. Сьогодні, 16 серпня, підготували баржу з тоннами херсонських арбузов і 40 тоннами динь з 18 місцевих господарств, які повинні відправитися до Києва, передає прес-служба Херсонської обласної держадміністрації.

Як зазначається, у ніч на 17 серпня в супроводі буксира баржа відправиться у столицю, де солодку ягоду будуть продавати в супермаркетах.

"Кількість баштанних культур, вирощуваних у Херсонській області, становить 75% від показника по всій Україні. У поточному році погодні умови були сприятливими, тому можна буде отримати близько 300 тисяч тонн продукції. Ціна за кілограм кавуна орієнтовно становитиме 4 гривні, дині — 15 гривень за кілограм. В цьому році мешканці столиці зможуть скуштувати кавун без кісточок. Він також коштуватиме приблизно 15 гривень за кілограм", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, додається, що в Україні були випадки, коли продавали кавуни з різних регіонів, але покупцям розповідали, що вони вирощені саме в Херсонській області. У Київській області розвантажувати херсонські кавуни з баржі будуть 22 серпня.

Як писало видання "Коментарі", експерти спрогнозували подорожчання деяких продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!