Головна Новини Бізнес економіка АМПУ вимагає від уряду зниження відрахувань від прибутку до держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

АМПУ вимагає від уряду зниження відрахувань від прибутку до держбюджету

Держпідприємство наполягає на прийнятті Кабміном стратегії розвитку морських портів України

19 серпня 2019, 16:29 comments2121
Поділіться публікацією:
АМПУ вимагає від уряду зниження відрахувань від прибутку до держбюджету

Реалізація масштабних інвестиційних проектів у морських портах залежить від зниження ставки відрахувань від прибутку підприємства до держбюджету з 90% до 50%. А ще — від прийняття фінплану Адміністрації морських портів України (АМПУ) на цей рік, передає прес-служба АМПУ на своєму сайті.

Як зазначається, серед найбільших проектів, реалізація яких виявилася під загрозою, розвиток глибоководних портів Південний і Чорноморськ. Вони задіяні у постачання дефіцитного вугілля для української енергетики. Під загрозою і реалізація проектів з провідними світовими компаніями (китайської COFCO у Миколаївському порту, французької СМА CGM і німецької HHLA — в порту Одеса).

"Зараз на одну гривню, що вкладена АМПУ в розвиток портів, припадає до 5 гривень приватних інвестицій. Від капітальних інвестицій АМПУ, які неможливо здійснювати при відсутності фінплану на 2019 рік і за умови вилучення майже всього прибутку підприємства в держбюджет, залежить розвиток перевалочних потужностей у портах південного сходу України, що постраждали через агресію РФ", — йдеться в повідомленні.

Так, держпідприємство наполягає на прийнятті Кабміном стратегії розвитку морських портів України до 2038 року, фінансового плану ДП "АМПУ" на 2019 рік, проекту постанови КМУ — передбачає зменшення ставки дивідендів до держбюджету для держпідприємств портової галузі, в тому числі і ДП "АМПУ", з 90% до 50%.

Крім цього, АМПУ вважає за необхідне прийняття проекту постанови КМУ "Про затвердження Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу" проекту постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року №451 "Про введення Морського вікна".

Як писало видання "Коментарі", український порт-гігант збільшив вантажообіг майже наполовину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!