Головна Новини Бізнес економіка Бюджет України втратив 5,1 млрд грн через контрабанду цигарок
commentss НОВИНИ Всі новини

Бюджет України втратив 5,1 млрд грн через контрабанду цигарок

Рівень торгівлі контрабандою та підробленою продукцією продовжує стрімко рости, що обходиться бюджету України вже понад 5,1 млрд грн недоотриманих податків

23 серпня 2019, 12:40 comments2278
Поділіться публікацією:
Бюджет України втратив 5,1 млрд грн через контрабанду цигарок

За 2019 рік Державний бюджет України недоотримає 5,1 млрд гривень податків. Це пов'язано з нелегальним продажем сигарет, обсяг якого оцінюється в 3,9 мільярда штук. Про це повідомляє консалтингова компанія Kantar Україна, яка проводила дослідження "Моніторинг нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні".

"Рівень торгівлі контрабандою та підробленою продукцією продовжує стрімко рости, що обходиться бюджету України в понад 5,1 млрд грн недоотриманих податків", – сказано в звіті.

Так, згідно з цим дослідженням, найпоширенішими нелегальними марками на ринку України є Compliment і Marvel з маркуванням Duty Free, частка яких становить 73% від загального обсягу нелегальних сигарет.

Згідно з дослідженням, в 2019 році зросла частка України у виробництві нелегальних тютюнових виробів – до 38%, хоча в минулому році вона становила лише 10%. З Білорусі зараз надходить 5% нелегальної продукції, а з Молдови 4%.

Як зазначив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук, Україна перетворилася в "світовій хаб" по контрабанді сигарет в Європі. Також він підкреслив, що із-за поганої роботи митників у боротьбі з контрабандою, Україна має негативний імідж в ЄС.

picture

Як раніше писало видання "Коментарі", в Україні зростає кількість курців електронних сигарет серед дітей і підлітків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!