Головна Новини Бізнес економіка Кількість підроблених банкнот в Україні знизилося на чверть
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість підроблених банкнот в Україні знизилося на чверть

Найчастіше в серпні підроблені банкноти потрапляли в руки українців на АЗС

23 серпня 2019, 18:29 comments2380
Поділіться публікацією:
Кількість підроблених банкнот в Україні знизилося на чверть

В Україні за перші шість місяців 2019 року, кількість підроблених банкнот (гривень) зменшилася на чверть. Більшість вилучених підроблених банкнот (93%) виготовлено з допомогою струменевих принтерів, передає прес-служба Національного банку України (НБУ) в соцмережі Facebook.

Як зазначається, 6% підробок — виготовлені лазерними принтерами, а також за допомогою кольорових копіювальних апаратів, 1% — поліграфічним способом.

"Тому уважне ставлення до підозрілих банкнот дає можливість одразу відрізнити підробку від справжньої банкноти, оскільки зображення на більшості підробок сформовано кольоровими точками. Головне, що слід пам'ятати, у разі сумнівів у справжності банкнот, потрібно не поспішаючи перевірити кілька захисних елементів", — йдеться в повідомленні.

В цьому місяці вже було зафіксовано збільшення вилучення з обігу підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року. Ці підробки були виготовлені струменевим друком з імітацією ультрафіолетового захисту. Так, було вилучено близько 60 банкнот. Людям у руки вони потрапляли в касах автозаправних станцій у різних регіонах країни — Києві, Київській, Закарпатській, Волинській та Житомирській областей.

"Національний банк закликає громадян, а також касових працівників банків і торгових працівників установ, які працюють з готівкою, не забувати про основні елементи захисту банкнот гривні і способи перевірки їх дійсності", — зазначили в прес-службі.

Як писало видання "Коментарі", вихід нерезидентів із ОВДП не може бути дуже швидким.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!