Головна Новини Бізнес економіка Трамп анонсировал подписание "поистине грандиозной сделки" с Японией
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп анонсировал подписание "поистине грандиозной сделки" с Японией

Торговое соглашение на миллиарды долларов подпишут уже в сентябре

26 серпня 2019, 17:32 comments2263
Поділіться публікацією:
Трамп анонсировал подписание "поистине грандиозной сделки" с Японией

Президент США Дональд Трамп заявив про досягнення принципової домовленості з Японією щодо торговельної угоди, яке планують підписати у вересні під час сесії Генеральної асамблеї ООН. Про це повідомляє видання "Голос Америки".

Так, на полях саміту "Великої сімки" "у французькому місті Биаррице американський президент розповів журналістам про дипломатичну зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Трамп назвав торговельну угоду "воістину грандіозною угодою для наших фермерів і власників скотарських господарств". Абе при цьому поводився більш стримано.

"Ми, безумовно, хотіли б поставити перед собою мету — підписати цю торговельну угоду між Японією і США, скористатися цією можливістю", — заявив глава японського уряду, проте додавши, що в цій галузі "ще є над чим попрацювати".

Торговий представник США Роберт Лайтхайзер, який очолював переговори разом зі своїм японським колегою, повідомив, що угода складається з трьох частин: сільськогосподарської, промислової та цифровій, але не став вдаватися в деталі.

Трамп позначив закупівлі Японією "надлишків кукурудзи", які накопичуються у американських фермерів в результаті торгової війни з Китаєм. Він закликав Абе також висловитися на цю тему, оскільки мова йде про сотні мільйонів доларів. Прем'єр же в відповідь підкреслив, що закупівлі будуть здійснюватися японським приватним сектором.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло, як позначається на криптовалюті перманентна торгівельна війна США і КНР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!