Головна Новини Бізнес економіка У Мінекономіки назвали 35 сценаріїв введення ринку землі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки назвали 35 сценаріїв введення ринку землі

Відомство "встигне все зробити" до 1 грудня, коли реформа ринку землі повинна вступити в силу

9 вересня 2019, 12:28 comments2373
Поділіться публікацією:
У Мінекономіки назвали 35 сценаріїв введення ринку землі

У Мінекономіки є 35 сценаріїв запровадження ринку землі, підготовлених різними фахівцями. Про це заявив глава відомства Тимофій Милованов.

За словами глави Мінекономіки, вибираючи сценарій, необхідно сфокусуватися на двох критеріях — економічне зростання і розподіл між людьми.

"Нам потрібна реформа, яка дасть максимальне економічне зростання і поділить його результат між українцями. У тому числі між власниками землі", — повідомив Милованов.

Також він зазначив, що відомство "встигне все зробити" до 1 грудня, коли реформа ринку землі повинна вступити в силу.

"Проблема не в тому, що ми не знаємо, що робити, щоб запустити реформу, а в тому, що ми не можемо всередині країни, між собою, домовитися, що ми запускаємо її. Кожен тягне ковдру на себе. Люди, що володіють великими компаніями, ті, хто має корупційні позиції, або ті, хто побудував політичну кар'єру на тому, що бореться з ринком землі, наприклад, — вони не розвернуться і не відмовляться, це люди, які не хочуть конкуренції", — сказав чиновник. Він також зазначив, що справжні конкуренти в цьому питанні — це інші країни.

"Поки ми бачимо тут один в одному конкурентів, світ іде вперед, і це видно за даними, ми відстаємо. Наша економічна позиція щодо інших країн падає", — сказав міністр.

Говорячи про відновлення великої приватизації держпідприємств, про що заявив президент Володимир Зеленський, Милованов зазначив: "Я буду зустрічатися з основними гравцями на ринку, в тому числі всередині економіки".

"Зараз працює близько 30-40 економістів з України і США над тим, щоб зрозуміти, як нам побудувати красиву та стійку структуру", — повідомив Тимофій Милованов.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливим за умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків в бюджет держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!