Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту різко зросли після атаки на заводи в Саудівській Аравії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту різко зросли після атаки на заводи в Саудівській Аравії

Нафта різко подорожчала на тлі новин про пожежі на заводах найбільшої у світі компанії з видобутку і запасів «чорного золота»

16 вересня 2019, 13:12 comments2252
Поділіться публікацією:
Ціни на нафту різко зросли після атаки на заводи в Саудівській Аравії

На відкритті торгів Лондонської біржі ICE ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у листопаді зросли на 19,9% – до 71,9 дол. за барель після новин про атаки дронів на підприємства Saudi Aramco і повідомлень про скорочення видобутку в Саудівській Аравії, передає РБК. На момент закриття попередніх торгів ціна нафти марки Brent складала трохи більше 60 дол. за барель.

Ціна жовтневого ф'ючерса на нафту марки WTI збільшилася на 11,23% – до 61,79 дол. за барель, проти майже 55 дол. на момент закриття попередніх торгів.

Через короткий час після відкриття торгів ціни на нафту марки Brent впали до 66 дол. за барель. Причиною зниження цін стало розпорядження президента США Дональда Трампа при необхідності виділити нафту зі стратегічних запасів Сполучених Штатів для стабілізації ринку.

"Ґрунтуючись на напад на Саудівську Аравію, яка може вплинути на ціни на нафту, я дозволив задіяти нафту зі стратегічного нафтового резерву, у разі необхідності", — написав президент США в Twitter.

цены на нефть трамп.JPG

Атака на заводи сталася вранці 14 вересня. У результаті на двох великих родовищах Saudi Aramco в Хурайсі і Абкайку почалися пожежі. Об'єкт в Абкайку в компанії називають найбільшим заводом у світі по стабілізації нафти. Відповідальність за напад взяли на себе хусити з руху "Ансар Аллах".

The Wall Street Journal повідомляє, що влада Саудівської Аравії обіцяє вже до сьогоднішнього вечора відновити третину скорочених обсягів нафти. Раніше в компанії Saudi Aramco обіцяли повністю відновити виробництво протягом двох днів. У той же час Reuters, із посиланням на свої джерела писав, що для повного відновлення можуть знадобитися тижні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що український оператор магістральних нафтопроводів, компанія "Укртранснафта" отримала черговий транш від РФ у рахунок компенсації за поставки "брудної" нафти. Сума компенсації склала 600 тис. Євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!