Головна Новини Бізнес економіка «Нафтогаз» підписав контракт на поставку газу в Україну в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

«Нафтогаз» підписав контракт на поставку газу в Україну в 2020 році

У компанії домовилися про постачання блакитного палива у I кварталі наступного року

17 вересня 2019, 13:10 comments2138
Поділіться публікацією:
«Нафтогаз» підписав контракт на поставку газу в Україну в 2020 році

НАК "Нафтогаз України" підписав контракт з великим міжнародним трейдером на постачання близько 450 млн куб. м газу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Завдяки розвиненості європейського ринку газу та незважаючи на ризики переривання транзиту газу Росією взимку, ми вже сьогодні законтрактували необхідні нам обсяги з фізичною поставкою у I кварталі наступного року", – йдеться в повідомленні.

Директор з інтегрованого газового бізнесу Нафтогазу Андрій Фаворов також зазначає, що в компанії відповідально підійшли до підготовки до майбутнього опалювального сезону. У підземні газові сховища цього року закачали додаткові обсяги газу, також підготували систему до роботи без транзиту, законтрактували фізичні поставки газу, які не залежали від дії ВАТ "Газпром".

"Це дозволяє нам бути впевненими в тому, що взимку в Україні буде тепло, щоб не робили наші північні колеги", – зазначає Фаворов.

У НАК "Нафтогаз України" також зазначають, що розглядають ще кілька пропозицій європейських трейдерів на поставку газу після нового року. Якщо це буде комерційно доцільно, то з цими компаніями також підпишуть договори.

Раніше видання "Коментарі" писало, що тристороння зустріч щодо газу у форматі Росія-ЄС-Україна на рівні міністрів енергетики відбудеться 19 вересня . Головною темою переговорів стане обговорення умов поставок і транзиту російського газу в ЄС через територію України до 2020 року, тобто після завершення чинного транзитного контракту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!