Запуск ринку землі потребує ліквідації Госгеокадастра

Ліквідація Госгеокадастра викорінить корупцію з "вільного ринку землі"

Для безпечного запуску ринку землі, Госгеокадастр повинен бути ліквідований. Також необхідно буде оцифрувати всі його функції і об'єднати два кадастра в один. Про це йдеться в повідомленні порталу Latifundist.

"Для безпечного ринку землі необхідно об'єднати Державний земельний кадастр і Єдиний реєстр прав на нерухоме майно. Після консолідації, повинна з'явитися електронна платформа з продажу землі та прав на неї. Саме на її базі, після запуску вільного ринку, повинно відбуватися як придбання, так і продаж земельних ділянок", - зазначає керівник громадської організації "Прозора земля" Володимир Коваленко.

На думку експерта, також потрібно буде ліквідувати Госгеокадастр для створення електронної бази даних. Це зробить неможливим втручання в процес купівлі-продажу землі людського фактору і, як наслідок, корупції.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливим за умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків в бюджет держави.