Головна Новини Бізнес економіка Зеленський розповів, чи зможуть іноземці купувати українську землю
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чи зможуть іноземці купувати українську землю

1 мільйон громадян померли, так і не отримавши повноцінного права самостійно розпоряджатися своєю землею

19 вересня 2019, 11:55 comments3929
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, чи зможуть іноземці купувати українську землю

Президент Володимир Зеленський висловився щодо того, чи зможуть іноземці купувати українську землю після зняття мораторію і відкриття ринку землі. Про це глава держави розповів в рамках виступу на конференції, присвяченій реформі управління земельними відносинами.

"Насамперед, я хочу акцентувати увагу на самому головному питанні, що турбує українців вже багато років. Це покупка землі іноземцями. Так от, страшилки про арабів, китайців та інопланетян, які вивезуть нашу землю вагонами — маячня", — сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що після відкриття ринку землі, придбати її зможуть виключно українські компанії і громадяни країни.

"Згідно зі статистичними даними, в Україні нараховувалося близько 7 млн громадян, у власності яких нібито знаходилася земля. 1 млн з них вже померли, так і не встигнувши приватизувати її, щоб, наприклад, продати. Ми зобов'язані зробити права наших громадян на землю повноцінними", — зазначає глава держави.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можлива при умови реєстрації юридичної особи в Україні та сплати податків в бюджет держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!