Головна Новини Бізнес економіка В ЄС підвели підсумки газових переговорів і анонсували новий раунд
commentss НОВИНИ Всі новини

В ЄС підвели підсумки газових переговорів і анонсували новий раунд

У Єврокомісії розставили очевидні акценти

19 вересня 2019, 19:29 comments1910
Поділіться публікацією:
В ЄС підвели підсумки газових переговорів і анонсували новий раунд

Віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович назвав сьогоднішні тристоронні газові переговори (ЄС-Україна-Росія) конструктивними і анонсував наступну зустріч, передає "РБК-Україна".

Шефчович зазначив, що були розставлені "очевидні акценти", які будуть обговорюватися на наступних переговорах, запланованих на кінець жовтня.

"Для української сторони найважливіше добре функціонуючий транзит і обсяги газу для європейських споживачів. Російська ж сторона акцентувала на прямому постачанні газу для українських користувачів. Це ті питання, про які буде йти мова на наступних переговорах", — сказав єврочиновник.

Віцепрезидент ЄК підтвердив, що Росія погодилася розглянути можливість підписання нового контракту за європейським законодавством. Тривалість контракту, тарифи та обсяг транзиту будуть обговорюватися окремо між НАК "Нафтогаз" і російським "Газпромом".

"Питання обсягів, тарифів і тривалості контракту на транзит газу ще будуть обговорюватися. Поки досягнута домовленість, що контракт буде ґрунтуватися на правилах і законодавстві Євросоюзу", — підкреслив Шефчович.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив про готовність Росії підписати новий газовий контракт з Україною за європейським законодавством.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!