Головна Новини Бізнес економіка В Україні почали зважувати вантажівки під час руху
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали зважувати вантажівки під час руху

Проект WiM повинен допомогти боротися з перегрузами автомобілів і руйнуванням доріг

20 вересня 2019, 16:21 comments2115
Поділіться публікацією:
В Україні почали зважувати вантажівки під час руху

"Укравтодор" запустив у тестовому режимі перші 2 з 6 запланованих майданчиків у рамках реалізації пілотного проекту WiM, який передбачає зважування вантажівок під час руху. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

"Проект передбачає 6 об'єктів на під'їздах до Києва. Звичайно, цієї кількості недостатньо для того, щоб повністю забезпечити потребу. Розраховуємо, що протягом наступного року-півтора в цілому по Україні буде встановлено близько 100 переможних комплексів. Впровадити комплекси стало можливим за участі і допомоги міжнародних фінансових організацій, які і надалі готові продовжувати позитивну тенденцію щодо підтримки цього проекту", – зазначає міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак каже, що в Україні зараз впроваджуються європейські механізми зважування вантажівок у русі що передбачає цілодобовий моніторинг руху, автоматичну фіксацію ряду порушень правил дорожнього руху, а також отримання комплексної інформації про інтенсивність руху у складі транспортних потоків, необхідної для планування ремонтно-будівельних робіт.

Новак зазначає, що це роблять для того, щоб як можна довше зберігати дороги в хорошому стані. Система повинна допомогти звільнити дороги від вантажівок з перевантаженням, що є одним з основних факторів руйнування доріг.

Система WiM працюватиме в режимі "попереднього відбору" транспортних засобів, що підлягають подальшому контролю габаритно-вагових параметрів згідно вимогам чинного законодавства.

Раніше видання "Коментарі" писало про те, що автономна вантажівка вперше здійснила рейс без будь-якого втручання людини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!