Головна Новини Бізнес економіка Україна має намір продати 5% від загального обсягу землі в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має намір продати 5% від загального обсягу землі в країні

Стало відомо, куди будуть витрачені гроші від продажу землі державою

24 вересня 2019, 14:13 comments1868
Поділіться публікацією:
Україна має намір продати 5% від загального обсягу землі в країні

Після запуску ринку землі гроші від продажу ділянок державою будуть переведені до бюджетів об'єднаних територіальних громад по всій Україні. Про це у рамках інтерв'ю виданню "Громадське" повідомив міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

Згідно із заявою чиновника, від продажу земельних ділянок, яка стане можливою з початком 2020 року, уряд зможе отримати більше 40 млрд грн.

Милованов зазначив, що територія України включає в себе близько 42 млн га землі. Якщо продати хоча б 5% від цього обсягу, дохід складе близько 50 млрд грн. За словами чиновника, ці 5% уряд і планує продати в 2020 році.

В даному контексті варто згадати, що президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розробити до 1 жовтня законопроект про обіг сільськогосподарської землі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після відкриття ринку землі в Україні придбання сільгоспземель іноземцями буде можливе за умови реєстрації юридичної особи в Україні і сплати податків у бюджет держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!