Головна Новини Бізнес економіка АМКУ може оштрафувати найбільших тютюнових виробників на 10 млрд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКУ може оштрафувати найбільших тютюнових виробників на 10 млрд гривень

АМКУ розслідує причетність компаній до змовою

26 вересня 2019, 18:15 comments2016
Поділіться публікацією:
АМКУ може оштрафувати найбільших тютюнових виробників на 10 млрд гривень

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розгляд справи про порушення ТОВ "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн", ПрАТ "Філіп Морріс Україна", ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна", ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна", Пат "Імперіал Тобакко Продакшн Україна", ПзІІ "Імперіал Тобакко Юкрейн", ТОВ "Бритіш Американ Тобакко Сейлз Енд Маркетинг Україна", ПрАТ "А/Т тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки", ТОВ "Тедіс Україна" законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій. Про це написала у себе в Facebook екс-держуповноважена АМКУ Агія Загребельская.

Згідно з повідомленням, комітет звинувачує чотирьох найбільших виробників сигарет і ТОВ "Тедіс Україна" у змові з метою заблокувати вихід на ринок для будь-якої іншої компанії. АМКУ вважає, що таким чином "Тедіс" зберіг монополію на українському ринку.

Сьогодні і завтра АМКУ заслухає пояснення чотирьох виробників, яких підозрюють у змові. А на 3 жовтня 2019 року заплановано прийняття остаточного рішення.

Згідно з підрахунками, вказаними на сторінці Агіі Загребельської у соцмережі, загальна сума штрафу може сягнути 10 млрд грн.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що компанія British American Tobacco (BAT) прийняла рішення переформатувати структуру управління бізнесом у Східній Європі. Зараз Україна є центром регіону, який включає в себе 12 країн, а вже з нового року український офіс буде включений в інший регіон з центром прийняття рішень в Румунії. А також зібрали думку експертів з цього приводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!