Головна Новини Бізнес економіка Парламент скасував перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент скасував перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації

Нардепи вирішили актуалізувати список держкомпаній, які не можна приватизувати

2 жовтня 2019, 17:39 comments2243
Поділіться публікацією:
Парламент скасував перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації

Верховна Рада України у другому читанні 250 голосами "за" прийняла законопроект №1054-1 "Про визнання таким, що втратив чинність закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", повідомляє "РБК-Україна".

У пояснювальній записці кажуть, що документ містить інформацію щодо найменувань органів державного управління і підприємств, яка вже не актуальна. Також в ньому немає підстав для включення їх до переліку, затверджених цим законом.

До закону "Про приватизацію державного та комунального майна" вносяться зміни щодо визначення критеріїв об'єктів, що не підлягають приватизації. Так, буде встановлено, що об'єкти державної власності, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, не підлягають приватизації до повного відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованих територіях.

Також пропонується доповнити новою нормою статті 96 Кодексу України за процедурами банкрутства. В документі зазначено, що під час процедури санації державних підприємств і підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50%, їх нерухоме майно може бути відчужене лише у випадках, передбачених планом санації.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1037 "Про внесення змін в закон "Про приватизацію державного та комунального майна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!