Українців змусять платити комісію при купівлі валюти

Отримані від сплати нового податку гроші підуть на розвиток молодіжного спорту

Під час покупки або продажу готівкових доларів українцям доведеться заплатити комісію в розмірі 1% від суми угоди. Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту №2208, зареєстрованому народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Дубінським.

Незабаром громадян зобов'яжуть платити новий податок. Мова йде про збір у розмірі 1% при проведенні валютообмінних операцій у готівковій формі. Автором законопроекту, який передбачає подібне нововведення став нардеп від пропрезидентської партії Олександр Дубінський. Проект закону був зареєстрований у Верховній Раді 3 жовтня.

Дубинський, згідно пояснювальній записці, хоче направити всі отримані кошти (ред. - від сплати українцями нового податку) на розвиток молодіжного спорту. Політик зазначив, що рівень залученості молоді в різноманітні спортивні секції катастрофічно низький – 13%, тоді як у скандинавських країнах цей показник досягає 85%.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що законопроект про заборону здійснювати банківські перекази без відкриття рахунку вже зареєстрований у Верховній Раді.