Головна Новини Бізнес економіка Серед великих політиків поки тільки Ляшко не побоявся виступити проти імпорту російської електроенергії, - Карасьов
commentss НОВИНИ Всі новини

Серед великих політиків поки тільки Ляшко не побоявся виступити проти імпорту російської електроенергії, - Карасьов

Карасьов вважає, що політики повинні висловлювати активну позацию щодо імпорту електроенергії з РФ

10 жовтня 2019, 18:54 comments2164
Поділіться публікацією:
Серед великих політиків поки тільки Ляшко не побоявся виступити проти імпорту російської електроенергії, - Карасьов

Україна відновила комерційний імпорт електроенергії з Росії 1 жовтня 2019 року. Політолог Вадим Карасьов заявляє, що поки тільки Олег Ляшко висловив свою категоричну позицію щодо цього питання.

"Поки з топових політиків тільки Олег Ляшко прямо висловився з цієї проблеми. Політики повинні публічно озвучувати і захищати свою позицію. Дуже сподіваюся, що він перший з політиків, але не останній. Проблема дуже серйозна", — пише Вадим Карасьов.

Політолог вважає, що імпорт електроенергії з Росії може зруйнувати перспективи України інтегрувати в європейську енергосистему ENTSO-E. Він вважає, що через бажання когось із олігархів заробити, стратегія енергетичної безпеки України, яка поступово вибудовувалася в останні роки, може бути зруйнована.

Карасьов також заявляє, що не розуміє позиції політиків, які ніяк не коментують ситуацію.

"Я маю на увазі не окремих небайдужих депутатів з профільного комітету, а великих політиків, лідерів партій. Невже медійна ейфорія навколо одного відомого олігарха так впливає на політиків? Або політики не хочуть втратити лояльність одного загальнонаціонального каналу?", – каже політолог.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін у деякі закони України у сфері використання ядерної енергії", згідно з яким українським споживачам дозволяється закуповувати імпортну електроенергію за двосторонніми договорами.

Ряд енергоекспертів розцінили початок імпорту електроенергії з РФ як загрозу енергонезалежності України і майбутній інструмент тиску з боку Кремля на українську владу. А народний депутат України Михайло Бондар заявив, що буде ініціювати скасування поправки свого колеги Андрія Геруса про імпорт електроенергії.

Раніше "Коментарі" писали, що вперше за довгий час Україна знову почне купувати електроенергію в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!