Головна Новини Бізнес економіка Нафтогаз на 4,9% знизив ціну на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз на 4,9% знизив ціну на газ

Українці зможуть платити менше за газ

16 жовтня 2019, 11:30 comments9140
Поділіться публікацією:
Нафтогаз на 4,9% знизив ціну на газ

На цей місяць "Нафтогаз" знизив ціну на газ на 4,9% в грошовому еквіваленті — це на 220,88 гривень до 4 272,76 гривень за тисячу куб. м (без ПДВ і вартості транспортування). Про це сьогодні повідомила прес-служба компанії на своєму офіційному сайті.

"Ціна на газ для населення та інших споживачів, які отримують газ за ПСО, знизилася на 4,9% порівняно з минулим місяцем і склала 4 272,76 гривень/тис. куб. м. Незважаючи на те, що ціни на газу на європейському ринку значимо збільшилися порівняно з літнім рівнем, регульована ціна газу в Україні визначається за формулою, яка показує ринкові ціни з двомісячним відставанням", — йдеться в повідомленні.

З квітня цього року ціна на газ для населення знизилася на 32 відсотка.

За інформацією компанії невикористаний газ, придбаний за програмою "Газовий запас" українці зможуть повернути постачальнику після закінчення зимового періоду і кошти за невикористаний газ повернуться споживачеві в повному обсязі.

"Також споживач має можливість оплатити газ за рахунок зменшення свого газового запасу, звернувшись до продавця. Всі постачальники, які взяли участь в акції готові надати клієнтам можливість розрахуватися за рахунок зменшення передплачених обсягів за ціною газового запасу", — відзначили в компанії.

Раніше видання "Коментарі" писало, що представники Російської Федерації під час тристоронніх переговорів щодо транзиту газу в Брюсселі оголосили про готовність укласти транзитний контракт з Україною за нормами Євросоюзу.

За словами міністра енергетики РФ Олександра Новака, Росія пропонує продовжити угоду на транзит газу через Україну на нетривалий термін у тому випадку, якщо не будуть впроваджені нові вимоги Євросоюзу. На вчорашній зустрічі конкретні обсяги не обговорювалися, були порушені тільки правові питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!