Головна Новини Бізнес економіка Доларові гойдалки: курс валют в Україні на 17 жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

Доларові гойдалки: курс валют в Україні на 17 жовтня

Долар подорожчав на п'ять копійок, євро — на 10

17 жовтня 2019, 09:42 comments1922
Поділіться публікацією:
Доларові гойдалки: курс валют в Україні на 17 жовтня

В Україні курс долара продовжує рости та зміцнювати свої позиції. Національний банк встановив офіційний курс валют на 17 жовтня на рівні 24,83 грн за долар. При цьому днем раніше американська валюта коштувала на п'ять копійок дешевше.

У свою чергу євро теж продовжує набирати обертів. За одиницю європейської валюти українцям доведеться викласти 27,38 грн, хоча в середу євро коштував на 10 копійок дешевше.

Раніше портал "Коментарі" писав, чому долар пішов вгору і що чекає гривню до кінця року. Експерти не раз пояснювали: як би нас не радував курс, втрачені в 20142015-го позиції національної валюти вже не повернути. Справа в тому, що слідом за падінням гривні зросли внутрішні ціни, потім до них, хоча і повільно, але все ж почали підтягуватися доходи. Так що розраховувати на повернення валютного курсу на колишній рівень не варто.

У той же час зміцнитися до 24 і навіть 23 грн за долар національній валюті міг би допомогти приплив іноземних інвестицій, тим більше, що він вже був обіцяний Кабміном у програмі дій: 50 млрд доларів за п'ять років.

Днями голова Citibank в Україні Олександр МакУортер дав свої прогнози щодо курсу гривні та економічному зростанню. За його словами, до кінця року курс американської валюти буде перебувати на рівні 26 грн.

"Наш офіційний прогноз зростання ВВП на цей рік становить 3,4% і 3,5% наступного, — цитують банкіра ЗМІ. — Що стосується курсу гривні, на нього впливають притоки інвестицій у держоблігації. В цілому ми очікуємо, що до кінця року вартість долара трохи зросте і складе 26 гривень".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!