Головна Новини Бізнес економіка Банки-банкрути більше не зможуть припинити свою роботу через суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Банки-банкрути більше не зможуть припинити свою роботу через суд

Новий законопроект прискорить процес виведення банку з ринку

18 жовтня 2019, 10:32 comments2098
Поділіться публікацією:
Банки-банкрути більше не зможуть припинити свою роботу через суд

Банківську галузь чекають нововведення — банкіри більше не зможуть припинити діяльність своєї фінансової структури через суд. Про це повідомляється на сайті ФГВФО.

Як стало відомо, новий закон зробить неможливим припинення роботи банку в разі визнання його неплатоспроможним. Тобто, навіть якщо суд визнає неправомірним рішення НБУ, банкіри не зможуть вивести фінустанову з ринку.

“Головна особливість нового законопроекту в тому, що він прискорить і полегшить процес виведення банку з ринку. Прийняття документа скоротить період знаходження банку в статусі проблемного — НБУ повинен буде прийняти рішення про неплатоспроможність банку протягом 90 днів, а не 180-ти, як було раніше", — відзначає заступник директора ФГВФО Ольга Білай.

Власники банків, в свою чергу, наполягають на тому, щоб НБУ озвучував рішення по банку набагато швидше, не чекаючи закінчення 90 днів. Це, нібито сильно ускладнює становище фінустанови.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що під час переговорів української делегації з МВФ не фігурували питання про підвищення ціни на газ для населення України, також не згадувалася ситуація з ПриватБанком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!