Головна Новини Бізнес економіка Уряд пропонує збільшити виплати військовим і шахтарям
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд пропонує збільшити виплати військовим і шахтарям

Кабмін вніс зміни до держбюджету-2019

18 жовтня 2019, 15:42 comments1804
Поділіться публікацією:
Уряд пропонує збільшити виплати військовим і шахтарям

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді внести поправки в держбюджет на 2019 рік, згідно з яким можна буде збільшити розмір грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки України (СБУ), Національної гвардії, Головного управління розвідки Міноборони, управління державної охорони. Пропонується додатково виділити 1,36 млрд грн., піднявши розмір виплат до рівня Збройних сил. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також уряд пропонує збільшити фінансування державних шахт на 1 млрд грн. Відповідний законопроект №2283 зареєстрований на сайті парламенту. Гроші планують направити на заробітні плати шахтарям і на те, щоб не допустити відключення об'єктів від електроенергії.

Крім того, Кабмін пропонує виділити додатково 1,67 млрд грн. на платежі з виконання державою гарантійних зобов'язань і 500 млн грн. на резервний фонд для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

У той же час уряд пропонує скоротити фінансування деяких бюджетних програм. Так, пропонується на 800 млн грн. скоротити фінансування "Фонду президента України щодо підтримки освітніх і наукових програм для молоді"; на 540 млн грн. – програму держпідтримки тваринництва; на 200 млн грн. – підтримку сільгоспвиробників; на 10,4 млн грн. – підтримку фермерських господарств.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що дефіцит загального фонду Державного бюджету за січень-вересень 2019 року склав 25,8 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!