Головна Новини Бізнес економіка Валютні гойдалки: курс долара на 21 жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

Валютні гойдалки: курс долара на 21 жовтня

У перший робочий день тижня долар подорожчав на 30 копійок, євро — на 41

21 жовтня 2019, 09:44 comments1903
Поділіться публікацією:
Валютні гойдалки: курс долара на 21 жовтня

У понеділок, 21 жовтня, Національний банк України встановив офіційний курс долара на позначці 25,03 гривні. При цьому ще в п'ятницю американська валюта коштувала 24,73 гривні. Про це повідомляється на сайті НБУ.

У свою чергу євро зупинилося на 27,89 гривнях. У порівнянні з останнім робочим днем минулого тижня, 18 жовтня, європейська валюта подорожчала на 41 копійку.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", експерти не раз пояснювали: як би нас не радував курс, втрачені в 20142015-го позиції національної валюти вже не повернути. Справа в тому, що слідом за падінням гривні зросли внутрішні ціни, потім до них, хоча і повільно, але все ж почали підтягуватися доходи. Так що розраховувати на повернення валютного курсу на колишній рівень не варто.

У той же час зміцнитися до 24 і навіть 23 гривень за долар національній валюті міг би допомогти приплив іноземних інвестицій, тим більше, що він вже був обіцяний Кабміном у програмі дій: 50 млрд доларів за п'ять років.

Але повернемося до нинішніх реалій. Варто відзначити, що навіть найоптимістичніші для гривні часи експерти попереджали: це ненадовго.

Днями голова Citibank в Україні Олександр МакУортер дав свої прогнози щодо курсу гривні та економічному зростанню. За його словами, до кінця року курс американської валюти буде перебувати на рівні 26 грн.

"Наш офіційний прогноз зростання ВВП на цей рік становить 3,4% і 3,5% наступного, — цитують банкіра ЗМІ. — Що стосується курсу гривні, на нього впливають притоки інвестицій у держоблігації. В цілому ми очікуємо, що до кінця року вартість долара трохи зросте і складе 26 гривень".

А ось в майбутньому році, продовжив експерт, враховуючи зниження припливу іноземних інвесторів на ринок і підвищення дефіциту платіжного балансу, гривня трохи ослабне.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!