Головна Новини Бізнес економіка Трамп повернув Україну в систему преференцій США
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп повернув Україну в систему преференцій США

Понад 150 українських товарів будуть продаватися в США без мита

28 жовтня 2019, 11:08 comments1765
Поділіться публікацією:
Трамп повернув Україну в систему преференцій США

Дональд Трамп видав прокламацію, згідно з якою Україна повертається в систему американських преференцій. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка.

Чиновник уточнив, що преференції вступлять в силу з 30 жовтня. З цього часу 155 українських товарів отримають право безмитної продажу в США. В основному це торкнеться кондитерської продукції, а також складних інженерних виробів. За словами заступника міністра, на рішення про повернення преференцій вплинуло нове законодавство про організації колективного управління.

Зазначається, що пільги навряд чи вплинуть на торгову статистику, згідно з немассовым характером товарів, проте позитивно позначиться на малому і середньому бізнесі.

Як відомо, США призупинило дію торгових преференцій для України в 2018 році через безліч випадків порушення авторських прав.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обсяг торгівлі між Європейським союзом і Україною виріс на 9% — цей показник дорівнює 42% від загального обсягу українського експорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!