Головна Новини Бізнес економіка У «Нафтогазі» розкрили подробиці газових переговорів у Брюсселі
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Нафтогазі» розкрили подробиці газових переговорів у Брюсселі

Україна і Єврокомісія прийшли до спільної думки під час тристоронніх газових переговорів

28 жовтня 2019, 19:50 comments1886
Поділіться публікацією:
У «Нафтогазі» розкрили подробиці газових переговорів у Брюсселі

Новий контракт по транзиту газу з Росії в Європу через територію України повинен бути довгостроковим і передбачати значний обсяг газу. Зазначається, що це спільна позиція України та Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Представники України відзначають, що під час переговорів російська сторона намагалася знову обговорити тему Стокгольмського арбітражу. У той же час, в "Нафтогазі" запевняють, що ніяких відкритих пропозицій від Газпрому не отримували.

Що стосується нового контракту на транзит газу, то він має бути укладений з "Оператором ГТС України", який буде виведений з групи "Нафтогаз" з 1 січня 2020 року. У "Нафтогазі" також відзначають, що відносини між "Газпромом" і "Оператором ГТС України" повинні відповідати нормам європейського економічного законодавства, що спростить співпрацю між країнами.

"Ми готові до продовження конструктивних переговорів у тристоронньому форматі в наступному місяці — на експертному рівні і на рівні чиновників", – зазначають в "Нафтогазі".

Раніше "Коментарі" писали про позиції російської сторони за підсумками тристоронніх газових переговорів, які відбулися 28 жовтня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!