Головна Новини Бізнес економіка Путін закликав Україну обнулити взаємні претензії щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін закликав Україну обнулити взаємні претензії щодо газу

Російська сторона готова йти на поступки

31 жовтня 2019, 09:42 comments2238
Поділіться публікацією:
Путін закликав Україну обнулити взаємні претензії щодо газу

Президент Росії на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив про те, що Москва готова до конструктивної роботи по транзиту газу через Україну і щодо його поставок в країну, при цьому за більш низькою ціною, ніж отримують споживачі "помилковому" реверсу.

"Росія готова до конструктивної роботи і з прокачування газу через Україну, і щодо постачання газу в цю країну, причому за значно нижчою ціною відміну від тієї, за якою споживачі російського газу отримують цей газ у зараз. Головне, що вигода України очевидна і для споживачів, і для компобуту, для українців і для економіки країни", — зазначив глава російської держави.

Також політик закликав українську сторону позбутися взаємних претензій по газу.

Путін також прокоментував що 28 жовтня відбулася  в Брюсселі тристороння зустріч щодо газової проблематики між Росією, Україною і Єврокомісією, зазначивши, що Росія вважає минулі переговори конструктивними.

Як повідомляло видання "Коментарі", 29 жовтня Брюсселі завершилися тристоронні консультації Росії, ЄС і України за транзиту газу. Російська сторона заявила про готовність працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Технічна угода транзиту газу належить обговорити "Оператору ГТС України" та "Газпрому".

Наступний етап тристоронніх консультацій повинен відбутися наприкінці листопада нинішнього року.

Нагадаємо, новий контракт по транзиту газу з Росії в Європу через територію України повинен бути довгостроковим і передбачати значний обсяг газу. Зазначається, що це спільна позиція України та Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу". 

Представники України відзначають, що під час переговорів російська сторона намагалася знову обговорити тему Стокгольмського арбітражу. У той же час, в "Нафтогазі" запевняють, що ніяких відкритих пропозицій від Газпрому не отримували.  

Раніше "Коментарі" писали про позиції російської сторони за підсумками тристоронніх газових переговорів, які відбулися 28 жовтня 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!