Головна Новини Бізнес економіка Верховна Рада відокремила транспортування газу від видобутку і постачання
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада відокремила транспортування газу від видобутку і постачання

Парламент проголосував за закон про анбандлінг «Нафтогазу»

31 жовтня 2019, 19:00 comments1942
Поділіться публікацією:
Верховна Рада відокремила транспортування газу від видобутку і постачання

Верховна Рада України прийняла закон про анбандлінг "Нафтогазу", згідно з яким відокремили транспортування газу від видобутку і поставок. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Глава уряду зазначив, що анбандлінг дозволить впроваджувати європейські правила на ринку газу в Україні. Він також зазначив, що це не означає приватизацію стратегічних об'єктів. Навпаки, дозволить  залучати більше іноземні інвестиції в нашу країну, а також сприятиме створенню незалежного оператора згідно з європейським законодавством. Також закон є частиною міжнародних зобов'язань нашої країни.

"Це гарантує енергетичну безпеку Європи, підсилює нашу стійкість на міжнародній арені. І акцентую увагу ще раз: українська газотранспортна система залишається у державній власності на 100%", – написав Олексій Гончарук.

Раніше "Коментарі" писали, що представники уряду України 10 вересня в Брюсселі перед Єврокомісією провели презентацію нового плану по відділенню оператора газотранспортної системи країни. Основна мета зустрічі – обговорення дій, які повинна зробити українська сторона для якнайшвидшого початку анбандлінга – регулювання енергетики у нафтогазової галузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!