Головна Новини Бізнес економіка У Пенсійному фонді розповіли, скільки українців отримали субсидії готівкою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пенсійному фонді розповіли, скільки українців отримали субсидії готівкою

Субсидії отримали майже 700 тис. українців

4 листопада 2019, 14:59 comments2203
Поділіться публікацією:
У Пенсійному фонді розповіли, скільки українців отримали субсидії готівкою

Пенсійний фонд України (ПФУ) повідомив, що в жовтні 2019 року виплатив 155,1 млн грн. субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема, гроші отримали 660,9 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба ПФУ.


Зазначимо, що за минулий рік кількість домогосподарств в Україні, яким були призначені субсидії на житлово-комунальні послуги, скоротилася на чверть. Згідно даними Державної служби статистики, у січні-грудні 2018 року призначено субсидії 6,5 млн домогосподарств, а за 8 місяців цього року (січень-серпень) за субсидіями звернулося близько 2,5 млн домогосподарств, що на 41,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Правда середній розмір призначеної у серпні 2019 року субсидії на оплату ЖКП на одне українське домогосподарство збільшився на 46,9% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року – до 141,8 грн. Настільки скромна сума пояснюється тим, що в неї не включені послуги опалення. Відповідні субсидії почнуть призначати з 15 жовтня – на майбутній опалювальний сезон. У Мінсоцполітики заявили, що не планують переглядати порядок розрахунку субсидій, розмір якої повинен складати різницю між розміром платіжки і тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин повинен платити (в середньому – 10%). Приміром, якщо дохід 3000 грн., 10% — це 300 грн. Решта – субсидія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!