Головна Новини Бізнес економіка Міністр економіки хоче внести правки в скандальний законопроект про залізну руду
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр економіки хоче внести правки в скандальний законопроект про залізну руду

Чиновник хоче змінити порядок нарахування ренти на залізну руду

5 листопада 2019, 14:57 comments1555
Поділіться публікацією:
Міністр економіки хоче внести правки в скандальний законопроект про залізну руду

Міністр економіки та сільського господарства Тимофій Мілованов має намір переглянути скандальний законопроект №1210, в якому йдеться про підходи до нарахування ренти на залізну руду. Про це повідомляє видання "Обозреватель".

З пропозицією переглянути проект закону Мілованов звернувся до парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Зокрема, чиновник хоче змінити порядок нарахування ренти на залізну руду. За словами міністра економіки, якщо прийняти законопроект у нинішній редакції, нардепи поставлять інвестиційну привабливість України під загрозу.

Мілованов також зазначає, що внесення правок – це єдиний спосіб врегулювати ситуацію і поліпшити економічне становище країни. Якщо залишити все так, як є, каже чиновник, галузь може стати не цікавою для нових інвесторів, а також відлякати тих, які вже почали вкладати свої кошти.

"Найголовніша проблема, яка турбує представників даної галузі – це збільшення рентних платежів у 4 рази. Це нововведення може істотно збільшити собівартість видобутої руди і знизити конкурентоспроможність продукції вітчизняної металургії", — зазначає Милованов.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти продовжують обговорювати наслідки скандального законопроекту №1210, який передбачає різке збільшення бази оподаткування та встановлює саму високу у світі рентну ставку на видобуток залізної руди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!