Головна Новини Бізнес економіка "Зростання тарифів на електроенергію прискорює темпи інфляції", - Нацбанк
commentss НОВИНИ Всі новини

"Зростання тарифів на електроенергію прискорює темпи інфляції", - Нацбанк

Електроенергія для промисловості з вересня подорожчала 8,4% в річному вираженні

5 листопада 2019, 18:40 comments1594
Поділіться публікацією:
"Зростання тарифів на електроенергію прискорює темпи інфляції", - Нацбанк

Згідно Інфляційного звіту Національного банку України за жовтень 2019 року, новий ринок промислової електроенергії призвів до прискорення інфляції в українській економіці. Про це передає видання "Бізнес Цензор".

Згідно з документом, після запуску нового оптового ринку з 1 липня ціни на електроенергію для промисловості протягом третього кварталу стрімко зростали, прискорившись в вересні до 8,4% в річному вираженні.

"За оцінками НБУ, кумулятивний внесок у річну споживчу інфляцію від впровадження нового ринку електроенергії для промислових споживачів складе 0,2-0,3 процентного пункту в перший рік його роботи", – зазначено у звіті.

Нацбанк відзначає, що, незважаючи на те, що тарифи для населення не змінилися, подорожчання електроенергії для промисловості вплинуло на зростання споживчих цін через вторинні ефекти – збільшення собівартості продукції.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов анонсував підвищення тарифів на залізничні перевезення пасажирів, як раз, у зв'язку з подорожчанням промислової електроенергії.

Крім того, за словами експерта, український ринок електроенергії монополізований і незважаючи на зміцнення національної валюти, продовжить піднімати ціни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!