Головна Новини Бізнес економіка Медведчук: "Без транзиту газу з Росії частину України фактично буде заморожено"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: "Без транзиту газу з Росії частину України фактично буде заморожено"

Віктор Медведчук спростував слова українського міністра енергетики, що російський газ нам не потрібен

5 листопада 2019, 17:39 comments1568
Поділіться публікацією:
Медведчук: "Без транзиту газу з Росії частину України фактично буде заморожено"

Голова політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що транзит газу вкрай необхідний Україні: без транзиту, без прямих поставок російського блакитного палива деякі регіони України можуть залишитися без тепла. Про це народний депутат розповів у прямому ефірі російського телеканалу "Росія-1".

"Коли наш міністр енергетики (Олексій Оржель, — прим.ред.) говорить про те, що у нас достатньо газу в сховищах, він не те, щоб не прав, але він не прав як професіонал. Чому? Тому що цей газ, який можна піднімати з сховища, його не можна поставляти в певних кліматичних умовах, коли будуть дуже низькі температури в зимовий період часу, і поставляти в регіони південно-сходу, тому що там буде недостатньо тиску для того, щоб цей газ споживався. Мабуть, йому як міністру енергетики ще це не пояснили або він до розуміння цієї проблеми, на жаль, не дійшов", ‒ підкреслив Медведчук.

Також, під час прямого ефіру політик підкреслив, що підкреслив: останні три роки Росія щорічно виплачувала Україні $3 млрдза транзит газу через нашу територію. А це 1,5‒2% ВВП країни.

"Логіка Оржеля — це логіка людей, які далекі від того, про що вони говорять. І коли наш новообраний або призначений міністр говорить про проблеми транзиту газу, то в першу чергу це стосується того, що 3 млрд Україна отримувала фактично останні три роки щорічно. Для того щоб розуміти, що таке $3 млрд, я вам поясню: це 1,5‒2% ВВП", ‒ резюмував політик.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр економіки Тимофій Милованов готовий внести правки в скандальний закон про залізній руді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!