Головна Новини Бізнес економіка Газові переговори: відома дата чергових консультацій у Брюсселі
commentss НОВИНИ Всі новини

Газові переговори: відома дата чергових консультацій у Брюсселі

Чергові переговори про постачання російського газу відбудуться вже завтра в Брюсселі

7 листопада 2019, 11:13 comments1420
Поділіться публікацією:
Газові переговори: відома дата чергових консультацій у Брюсселі

Черговий етап тристоронніх переговорів про постачання російського газу між Україною, Європейським союзом і Російською федерацією відбудеться 8 листопада в Брюсселі. Про це повідомив сьогодні міністр енергетики і захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель.

На чергових технічних консультаціях у Брюсселі експерти обговорять, як підписати транзитний контракт між Україною, Євросоюзом і Росією. Українська сторона сподівається, що технічні консультації дозволять виявити всі варіанти розвитку ситуації.

"На таких технічних зустрічах важливо напрацювати всі можливі сценарії розвитку подій. Українська сторона налаштована конструктивно. Сподіваюся на таку ж позицію всіх учасників процесу", — заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня відбулися тристоронні консультації між Єврокомісією, Україною та РФ з питання транзиту російського газу і європейські представники запропонували "Нафтогазу" і "Газпрому" укласти два договори. Але ситуація лишилася в непевному становищі.

Як розповідав портал "Коментарі", "Газпром" висунув свої вимоги для подальшого вирішення газового питання між державами. Так, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив про необхідність спочатку взаємно відмовитися від претензій і завершити судовий процес між "Газпромом" і "Нафтогазом", а також — відновити прямі поставки газу з РФ в нашу країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!