У Мінекономіки очікують, що інфляція в Україні знизиться до 5%

У Мінекономіки розповіли, на якому рівні буде інфляція в країні у найближчі роки

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов повідомив, що у його відомства є два сценарії щодо інфляції на найближчі три роки. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з базовим прогнозом, очікується, що у 2020 році інфляція буде на рівні 5,5%, у 2021 – 5,3%, у 2022 – 5,1%. Також у Мінекономіки дали і оптимістичний прогноз, згідно з яким інфляція в 2020 році очікується на рівні 5,8%, а в 2022 році – 5%.

У прогнозах були враховані різні розміри інвестицій в економіку нашої країни. Так, оптимістичний прогноз розраховано з урахуванням на 3 млрд більше зовнішніх інвестицій. Також Тимофій Милованов розповів, що необхідно для реалізації оптимістичного прогнозу. Зокрема, для цього потрібно поліпшити бізнес-клімат, позбутися корупції у владі, створити працюючу судову систему і провести ряд реформ.

масштабна економічна криза, а українська економіка, незважаючи на залежність від світових показників, має потенціал. Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб розповів, що в даний момент економісти не бачать реальних загроз для чергової економічної кризи у світі.