Головна Новини Бізнес економіка Експорт курятини з України збільшився майже на 25%
commentss НОВИНИ Всі новини

Експорт курятини з України збільшився майже на 25%

Найбільше українську курятину купує Саудівська Аравія

7 листопада 2019, 18:42 comments2591
Поділіться публікацією:
Експорт курятини з України збільшився майже на 25%

Україна наростила експорт м'яса птиці (курки) до 303 тис. тонн, що на 24,1% більше, ніж рік тому. Про це пише УНН з посиланням на слова заступника директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", члена-кореспондента НААН Миколи Пугачова.

Так, в період з січня по вересень 2019 року експорт зріс на 15% – до 439 млрд дол. У той же час, загалом експорт м'ясної продукції з України виріс на 11% – до 531 млн дол.

У повідомленні наголошується, що зростання експорту пов'язане із розширенням ринків збуту і широкою географічною диверсифікацією.

Найбільше української курятини закупила Саудівська Аравія — за 9 місяців нинішнього року закупила в України м'яса птиці на 96 млн дол., що в три рази перевищує показники 2018 року. На другому місці за обсягом експорту є Нідерланди. За ними йдуть Словаччина, Білорусь, Азербайджан, Ірак, ОАЕ, Казахстан та Гонконг.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що дослідники вважають, що м'ясний раціон пов'язаний з більшою смертністю, ніж вегетаріанський. У тих, хто щодня з'їдає більше 160 грамів м'ясних продуктів, ймовірність піти з життя завчасно набагато вище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!