Головна Новини Бізнес економіка Товарообіг в агросекторі між Україною та ЄС досяг рекорду
commentss НОВИНИ Всі новини

Товарообіг в агросекторі між Україною та ЄС досяг рекорду

З України в Євросоюз експортували агропродукції на 23% більше, ніж у минулому році

11 листопада 2019, 11:01 comments1798
Поділіться публікацією:
Товарообіг в агросекторі між Україною та ЄС досяг рекорду

Оборот торгівлі агропродовольчою продукцією між Україною та Європейським союзом за січень-вересень цього року склав 7,5 млрд доларів, збільшившись на 23%, ніж у минулому році, та ставши рекордним. Про це повідомили у Національному науковому центрі "Інститут аграрної економіки".

За словами заступника директора "Інституту аграрної економіки" Миколи Пугачова, позитивне сальдо збільшилося до 3,2 млрд доларів. Головними торговими партнерами є сім країн: Нідерланди, Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція та Бельгія. При цьому, з Бельгією, порівняно з 2018 роком, обсяг товарообігу зріс на 19% і склав 401 млн доларів. В найбільш великих обсягах наша країна поставляє в ЄС зернові та олійні культури, соняшникову олію, макуху.

Відзначається, що в жовтні Україна використала ліміт безмитної експортної квоти на постачання в країни ЄС меду, цукру, ячменю, борошна, крохмалю, консервованих томатів, яблучного і виноградного соків, кукурудзи, пшениці, м'яса птиці та вершкового масла.

Пугачов зазначив, що значна частина квот, як і раніше, залишається з нульовим або незначним відсотком використання. Тобто, за його словами, вітчизняні виробники агропродукції не готові повністю реалізувати свій експортний потенціал на ринку ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що також істотно збільшився експорт курячого м'яса — на 24%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!