Головна Новини Бізнес економіка "Нафтогаз" домігся арешту рахунків однієї з компаній "Газпрому"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" домігся арешту рахунків однієї з компаній "Газпрому"

Компанія випускала євробонди "Газпрому" в Японії

11 листопада 2019, 12:59 comments1945
Поділіться публікацією:
"Нафтогаз" домігся арешту рахунків однієї з компаній "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" домоглася арешту рахунків SPV-компанії єврооблігацій "Газпрому" в японських єнах — GazAsia Capital S. A. Про це йдеться в меморандумі нового випуску єврооблігацій "Газпрому".

“Нам також відомо про наказ судового пристава на заборону GazAsia Capital S. A. здійснювати платежі на користь "Газпрому". Ця SPV розмістила 10-річні бонди на 65 мільярдів ієн в грудні минулого року", — йдеться в тексті меморандуму.

Зазначимо, що в червні 2019 рейтингове агентство S&P Global Ratings відкликало рейтинг програми GazAsia Capital S. A. на прохання "Газпрому".

29 жовтня Брюсселі завершилися тристоронні консультації Росії, ЄС і України за транзиту газу. Російська сторона заявила про готовність працювати за європейським законодавством для транзиту газу через Україну. Технічна угода транзиту газу належить обговорити "Оператору ГТС України" та "Газпрому".

Наступний етап тристоронніх консультацій повинен відбутися наприкінці листопада нинішнього року.

Новий контракт по транзиту газу з Росії в Європу через територію України повинен бути довгостроковим і передбачати значний обсяг газу. Зазначається, що це спільна позиція України та Єврокомісії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу". 

Представники України відзначають, що під час переговорів російська сторона намагалася знову обговорити тему Стокгольмського арбітражу. У той же час, в "Нафтогазі" запевняють, що ніяких відкритих пропозицій від Газпрому не отримували.  

Раніше "Коментарі" писали про позиції російської сторони за підсумками тристоронніх газових переговорів, які відбулися 28 жовтня 2019 року.

Президент Росії на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном заявив про те, що Москва готова до конструктивної роботи по транзиту газу через Україну і постачання його в країну, при цьому за більш низькою ціною, ніж отримують споживачі по "помилковому" реверсу.

Виконавчий директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко оприлюднив позовні вимоги компанії до російського "Газпрому" в новому арбітражі. Він зазначив, що попередній арбітраж не переглядав тариф по суті, а лише визнав, що запит на його перегляд, відправлений "Нафтогазом" в 2009 році, не відповідав формальним вимогам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!