Головна Новини Бізнес економіка У наступному році долар буде від 24 до 27 грн, - Мілованов
commentss НОВИНИ Всі новини

У наступному році долар буде від 24 до 27 грн, - Мілованов

В Мінекономіки пояснили, від чого залежатиме курс долару у 2020 році

14 листопада 2019, 13:30 comments1800
Поділіться публікацією:
У наступному році долар буде від 24 до 27 грн, - Мілованов

Міністерство розвитку економіки, сільського господарства і торгівлі прогнозує два сценарії розвитку щодо курсу долара у наступному році. Згідно базового розрахунку він буде коштувати трохи більше 27 грн, а згідно оптимістичного – близько 24 грн. Про це кореспондентові видання "Коментарі" розповів очільник міністерства Тимофій Милованов.

"Курс долара не закладається у бюджет на основі надходження від імпорту чи інших показників. Курс долара використовується у розрахунках, щоб спрогнозувати такі надходження. У нас зараз є два сценарії. В одному він 27, а в іншому – 24 чи трохи більше", — говорить міністр.

Мілованов пояснює, що другий сценарій більш оптимістичний для нас і він напряму залежить від іноземних інвестицій, які отримуватиме Україна.
"Різниця в цих сценаріях в об'ємі зовнішніх інвестицій на наступний рік. В одному випадку це 3 млрд дол., в іншому – 6 млрд дол", — розповідає голова Міністерства розвитку економіки, сільського господарства і торгівлі.

За його словами, потрібен гарний діловий клімат, необхідно продовжувати реформи, виконувати зобов’язання як всередині країни, так і ззовні. "Буде довіра до країни – буде більш низький курс", — заявив Милованов.

Раніше "Коментарі" писали, що міністр розвитку економіки, сільського господарства і торгівлі України вважає неприпустимим отримання фінансування від РФ, навіть на біль вигідних умовах, ніж у МВФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!