Головна Новини Бізнес економіка "Шуміти не треба": у "Нафтогазі" відповіли Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шуміти не треба": у "Нафтогазі" відповіли Путіну

Коболєв повідомив, що "Нафтогаз" захищається в арбітражі та судах проти позовів, поданих "Газпромом"

15 листопада 2019, 13:07 comments1773
Поділіться публікацією:
"Шуміти не треба": у "Нафтогазі" відповіли Путіну

У "Нафтогазі" відреагували на вчорашню заяву президента Росії Путіна й відзначили, що нових позовів Україна – не подавала. Про це повідомив голова української компанії Андрій Коболєв.

Так, 14 листопада Путін заявив, що реверс газу в прохідному через Україну газовому потоці зі сходу на захід – неможливий. При цьому він "не шумить" про те, що газ "зараховують, а потім перераховують, як ніби це з Європи". У свою чергу, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв відповів, що називати весь газ на ринку ЄС російським – некоректно.

"Шуміти", дійсно, не треба. Газ Україна поки фізично імпортує з територій трьох країн ЄС, використовуючи діючі газопроводи. Вони існують. Крім "Нафтогазу" їх використовує ще багато інших європейських компаній", — сказав Коболєв.

Наприклад, він згадав велику енергетичну компанію Shell, капіталізація якої втричі більше, ніж у "Газпрому". Коболєв зазначив, що доля "Газпрому" почала знову скорочуватися й дорівнює 32%.

Також президент РФ заявив, що "Нафтогаз" нібито подав ще один позов у суді. Інформацію керівник української компанії спростував.

"Нафтогаз" не подавав нових позовів проти "Газпрому". Ми захищаємося в арбітражі і судах проти позовів, поданих проти нас "Газпромом". Захищаємося успішно зараз і надалі будемо сумлінно відстоювати інтереси Української держави", — розповів Коболєв.

А ось ремарку Путіна про необхідність імплементувати європейські закони в Україні, Коболєв назвав коректною. У "Нафтогазі" сподіваються,  що український парламент зможе розблокувати підписання вже прийнятого законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу".

Також в "Нафтогазі" зазначили, що ніколи не відмовлялися купувати газ у Росії за справедливим ринковими цінами.

"Ситуація тут діаметрально протилежна — це "Газпром" відмовляється виконувати свої зобов'язання за діючим контрактом", — повідомив Коболєв.

Раніше "Коментарі" писали, що Путін заявив про ризики транзиту газу через Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: facebook.com
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!