Головна Новини Бізнес економіка Цибуля і яблука: Мілованов розповів, що відбувається з вартістю продуктів на ринку
commentss НОВИНИ Всі новини

Цибуля і яблука: Мілованов розповів, що відбувається з вартістю продуктів на ринку

Коливання вартості продуктів харчування на ринку залежить від кількох чинників: інфляції, попиту на них, зміни вартості виробництва і зміни кон'юнктури ринку

17 листопада 2019, 10:31 comments2126
Поділіться публікацією:
Цибуля і яблука: Мілованов розповів, що відбувається з вартістю продуктів на ринку

Сьогодні, 17 листопада міністр розвитку економіки Тимофій Милованов пояснив, чому вартість цибулі і яблук часто змінюється, то різко падає, то неждано зростає. Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook.

"Пояснення дня. Чому ціна на яблука впала в минулому році, але виросла в цьому? І чому з цибулею сталося навпаки – суттєво ціна виросла в минулому році, але повинна впасти в цьому?", — написав міністр.

За словами чиновника, коливання вартості продуктів харчування на ринку залежить від кількох чинників: інфляції, попиту на них, зміни вартості виробництва і зміни кон'юнктури ринку.

"Якщо говорити про яблуках, то в минулому році їх урожай був рекордним – 1,46 млн тонн. Через велику пропозицію цього фрукта на ринку, впала його ціна. В цьому році рекордного врожаю яблук не очікується, тому спостерігається збільшення вартості на 56%", — говорить Милованов.

Міністр розвитку економіки висловився і щодо цибулі. Він зазначив, що її врожай минулого року був найменшим за останні 10 років – 883 тис. тонн. Через це вартість цибулі в 2018 році зросла в три рази. Спостерігаючи за показниками цього року, можна говорити про зниження вартості цибулі, так як її врожай вище торішнього.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Міністерство розвитку економіки, сільського господарства і торгівлі прогнозує два сценарії розвитку курсу долара в наступному році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!