Головна Новини Бізнес економіка «Законопроект зашкодить розвитку крипто-індустрії»: український бізнес висловився про оподаткування цифрових активів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Законопроект зашкодить розвитку крипто-індустрії»: український бізнес висловився про оподаткування цифрових активів

Експерт вважає, що в разі прийняття законопроекту, про залучення великих іноземних інвесторів в індустрію можна буде забути

18 листопада 2019, 19:48 comments1914
Поділіться публікацією:
«Законопроект зашкодить розвитку крипто-індустрії»: український бізнес висловився про оподаткування цифрових активів

Найближчим часом народні депутати мають намір розглянути законопроект, який передбачає внесення змін у Податковий кодекс України. У разі прийняття документа, буде введений податок в розмірі 5% на прибуток від інвестування в цифрові активи. Про те, чи не зашкодить крипто-індустрії такі нововведення, видання "Коментарі" вирішило запитати маркетинг-директора і співзасновника медіа-компанії Cryptodealers Богдана Рудь.

"Я вважаю, що прийняття закону про оподаткування діяльності, пов'язаної з криптовалютами швидше зашкодить розвитку індустрії в нашій країні, ніж принесе користь ком'юніті. Про залучення великих іноземних інвесторів також можна буде забути", — упевнений експерт.

За словами бізнесмена, його видеопродакшн-студія надає послуги, сплатити які можна цифровими активами. Тому, зазначає він, стикатися з крипто-операціями його команді доводиться практично щодня.

"Ми вітаємо наміри держави розібратися в принципах, закладених в основу децентралізованої крипто-економіки. Практика показує, що гарні закони — живуть століттями, інші ж, знехтувані професійним співтовариством, забуваються або швидко змінюються", — говорить Рудь.

Крипто-підприємець також зазначив, що будь-який з законопроектів, який стосується цифрових активів, не повинен нашкодити розвитку крипто-економіки. На його думку, нововведення повинні стати інструментом в масовому впровадженні криптовалют в різні сфери діяльності громадян України, а не навпаки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Верховній Раді зареєстрували законопроект, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування криптовалютних операцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!