Ботсвана і Монголія обігнали Україну у світовому рейтингу процвітання

Сильними сторонами нашої країни виявилися освіта та умови життя

Україна опинилася на 96-му місці у світовому рейтингу процвітання за 2019 рік. Сусідами нашої країни цього року опинилися Туніс з 95 місцем і Куба на 97 позиції. Усього в дослідженні враховувалися дані 167 країн світу. Щорічно рейтинг складає аналітичний центр Legatum Institute, передає ВВС.

Під час дослідження враховується ряд показників, які дають можливість оцінити країни за низкою пунктів, таких як безпека, охорона здоров'я, свобода, інвестиційний клімат, навколишнє середовище, тощо.

Автори дослідження серед сильних сторін України виділяють освіту (37 місце) і умови життя (69 місце). У той же час, слабкими сторонами нашої країни визнані соціальний капітал (129 місце) і безпека (145 місце).

Варто відзначити, що за останній рік наша країна піднялася на три сходинки у рейтингу – з 99 на 96 місце. Правда, зараз ми все ще знаходимося на 10 позицій нижче, ніж 10 років тому.

Сусідні країни обігнали нашу країну в рейтингу. Так, Казахстан опинився на 68 місці, Білорусь – на 73, Росія – на 74. Крім того, вище України в рейтингу розташувалися Ботсвана і Монголія, зайнявши 76 та 87 позиції відповідно.

Дослідники визнали кращими в рейтингу процвітання такі країни:

1. Данія;
2. Норвегія;
3. Швейцарія;
4. Швеція;
5. Фінляндія;
6. Нідерланди;
7. Нова Зеландія;
8. Німеччина;
9. Люксембург;
10. Ісландія.

Останні місця в рейтингу дісталися Центральній Африканській Республіці, Ємену та Південному Судану.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило прогноз рейтингу Кабінету міністрів України зі "стабільного" на "позитивний".