Головна Новини Бізнес економіка Купівля наукового судна для дослідження Антарктиди: у Міносвіти розкрили нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Купівля наукового судна для дослідження Антарктиди: у Міносвіти розкрили нові подробиці

За словами директора Національного антарктичного науково центра, судно льодового класу буде придбано в одній і західних країн

26 листопада 2019, 18:30 comments1963
Поділіться публікацією:
Купівля наукового судна для дослідження Антарктиди: у Міносвіти розкрили нові подробиці

Як відомо, Кабінет міністрів виділив 252 мільйонів гривень на купівлю судна для дослідження Антарктиди. За публічними даними, вже в кінці 2020 року 26-а українська полярна експедиція відправиться працювати на власному науковому судні. Більш детально про те, як відбувається процес пошуку і покупки необхідного судна, виданню "Коментарі" розповів директор Національного антарктичного наукового центра  Міністерства освіти і науки України, кандидат біологічних наук Євген Дикий.

"Поки що не буду розкривати всіх подробиць угоди. Думаю, набагато правильніше буде оголосити про це після її завершення. Можу сказати лише одне – купувати ми будемо не нове судно, але в дуже хорошому стані, в одній із західних країн", — розповідає чиновник.

Дикий нагадав, що після розпаду СРСР Україні дісталося чимало суден, придатних для експлуатації. Однак з часом, всі вони були продані або порізані на металобрухт. До всього цього, додав учений, галузь суднобудівництва в країні сильно просіла – багато висококласних фахівців виїхали працювати за кордон.

"Якщо б ми замовили будівництво судна в Україні – це зайняло б, як мінімум, 5 років. Не кажу вже про те, що коштів на цей проект треба було б у кілька разів більше", — говорить Дикий.

За словами чиновника, корабель льодового класу, який найближчим часом Україна має намір придбати, можна буде експлуатувати близько 20 років. За цей час, сподівається він, країна зможе істотно розвинути вітчизняне суднобудівництво.

"Вірю, що через 20 років наші полярники зможуть відправитися в Антарктиду на судні українського виробництва", — підсумував директор Національного антарктичного науково центру.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що уряд виділив кошти для придбання наукового корабля льодового класу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!