Головна Новини Бізнес економіка Суд Швеції поставив крапку в суперечці "Газпрому" з "Нафтогазом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд Швеції поставив крапку в суперечці "Газпрому" з "Нафтогазом"

Рішення не може бути оскаржено, тому «Газпром» остаточно програв «Нафтогазу України»

27 листопада 2019, 12:55 comments3055
Поділіться публікацією:
Суд Швеції поставив крапку в суперечці "Газпрому" з "Нафтогазом"

Сьогодні суд у Швеції відмовив російському монополісту "Газпрому" в задоволенні апеляції на рішення арбітражного суду в суперечці з НАК "Нафтогаз — Україна". Про це йдеться в рішенні суду округу Свеа.

"Сьогоднішнє рішення означає, що суд відмовив у вимозі "Газпрому", тому рішення арбітражного суду не може бути скасовано. Крім цього, суд не виявив процедурних порушень", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляло видання "Коментарі", 28 травня 2018 року "Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо суперечки між "Газпромом" і "Нафтогазом України" за транзитним контрактом, оскільки у процес прийняття рішення про штраф у сумі 4,7 млрд. доларів втрутилась стороння особа.

7 листопада 2017 року "Газпром" подав до Апеляційного суду округу Свеа заяву про оскарження окремого рішення арбітражного розгляду з "Нафтогазом України" за постачання та його часткове скасування.

Як раніше повідомляли "Коментарі", 28 лютого Стокгольмський арбітражний суд стягнув з "Газпрому" на користь "Нафтогазу" понад 4,6 млрд. доларів за недопоставку транзитного газу. На сьогоднішній день загальна сума боргів "Газпрому" перед Україною складає 8,5 млрд. доларів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!