У Нацбанку очікують понад 11 млрд доларів від трудових мігрантів до кінця року

У Нацбанку повідомили, за рахунок чого зросли зарплати в нашій країні

Національний банк України (НБУ) прогнозує, що грошові перекази трудових мігрантів в 2019 році складуть понад 11 млрд дол. Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій в інтерв'ю UATV.

Чурій зазначив, що в той час, як темпи трудової міграції з України стали сповільнюватися, обсяги грошових переказів в нашу країну продовжують рости.

Причиною уповільнення темпів трудової міграції в НБУ називають зростання зарплат в Україні, а також зміцнення гривні на тлі долара, завдяки чому доходи українців, при перерахунку на долари, теж зросли. Цей факт, за словами заступника керівника Нацбанку, також позитивно позначився на доходах українців.

Раніше "Коментарі" писали, що глава НБУ Яків Смолій розповів, що переговори між Україною та Міжнародним валютним фондом щодо нової програми фінансування тривають у Вашингтоні.

Також, українська гривня продовжує зберігати рекордні позиції. У той час, як у порівнянні з попереднім банківським днем курс гривні до долара опинився практично незмінним, курс долара в Україні продовжує залишатися рекордно низьким.