Головна Новини Бізнес економіка «Формула Медведчука» дозволяє знизити ціну на газ для простих українців майже вдвічі, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

«Формула Медведчука» дозволяє знизити ціну на газ для простих українців майже вдвічі, - експерт

Експерт вважає "формулу Медведчука" оптимальною для України

29 листопада 2019, 13:32 comments1616
Поділіться публікацією:
«Формула Медведчука» дозволяє знизити ціну на газ для простих українців майже вдвічі, - експерт

За думкою економічного експерта Сергія Салівона, в "Нафтогазі" провалили переговори по газу і єдина можливість домовитися — це зустріч "у нормандському форматі". Про це пише Strana.ua.

Як стверджує Салівон, політик Віктор Медведчук ще в березні домовився з Російською Федерацією про пряму закупівлю газу для України у "Газпрому" з 25-відсотковою знижкою.

"Що ж стосується єдино можливої формули досягнення компромісу, то вона була озвучена російською стороною ще під час березневого візиту Медведчука в Москву і переговорів з першими особами РФ – прямі поставки за ціною на 25% нижче тієї, за якою Україна купує газ через фірми-прокладки", — цитує Strana.ua економічного оглядача.

Сергій Салівон нагадує, що на саміті БРІКС у Бразилії російський президент Володимир Путін підтвердив домовленості Медведчука з елітою РФ.

"За фактом, ніяких інших принципів, крім обумовлених з ним, і озвучених у березні, російська сторона нікому іншому не пропонувала і не пропонує. Що підтвердив і сам Путін на саміті БРІКС у Бразилії", — вважає Салівон.

Як пише Strana.ua, "формула Медведчука" дозволить знизити ціну на газ для українців практично вдвічі — до 3800-4000 грн за тис кубометрів.

"Якщо домовленість про транзит і прямі поставки буде досягнута, то це дозволить владі мати ресурс для того, щоб істотно знизити тариф газу для кінцевих споживачів. Наприклад, за озвученою Медведчуком формулою — прямі поставки з РФ за ціною на 25 % нижче + скасування ПДВ на газ українського видобутку + обмеження надрентабельності "Укргазвидобування" — можна буде знизити ціну з нинішніх 7 тис грн аж до 3,8-4 тис грн за тисячу кубів", — повідомляє експерт.

Однак Сергій Саливон зазначає, що все залежить від бажання влади застосувати цю формулу. "Перші заяви Оржеля про те, що зекономлені гроші будуть вилучатися на якісь соціально важливі заходи, не дуже обнадійливі", — вважає Салівон.

Раніше "Коментарі" писали, що "Нафтогаз" буде судитися з "Газпромом" у Латвії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!