Головна Новини Політика зовнішня політика "Нафтогаз" буде судитися з "Газпромом" в Латвії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" буде судитися з "Газпромом" в Латвії

"Нафтогаз" має намір виконати рішення арбітражу про стягнення з "Газпрому" $2,6 млрд

29 листопада 2019, 12:57 comments1298
Поділіться публікацією:
"Нафтогаз" буде судитися з "Газпромом" в Латвії

"Нафтогаз України" подав клопотання до суду Видземского передмістя про визнання і приведення до виконання на території Латвії рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному питанню з російським монополістом "Газпромом".

Засідання суду за новим клопотанням відбудеться в квітні наступного року. У "Газпромі" зазначили, що зараз адвокати компанії вивчають можливість захисту своїх інтересів і працюють над ситуацією.

Як повідомляло видання "Коментарі", 28 травня 2018 року "Газпром" направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо суперечки між "Газпромом" і "Нафтогазом України" за транзитним контрактом, оскільки у процес прийняття рішення про штраф у сумі 4,7 млрд. доларів втрутилась стороння особа.

7 листопада 2017 року "Газпром" подав до Апеляційного суду округу Свеа заяву про оскарження окремого рішення арбітражного розгляду з "Нафтогазом України" за постачання та його часткове скасування.

Як раніше повідомляли "Коментарі", 28 лютого Стокгольмський арбітражний суд стягнув з "Газпрому" на користь "Нафтогазу" понад 4,6 млрд. доларів за недопоставку транзитного газу. На сьогоднішній день загальна сума боргів "Газпрому" перед Україною складає 8,5 млрд. доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!