Головна Новини Бізнес економіка У Мінекономіки назвали держпідприємства, які відправлять на приватизацію в першу чергу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінекономіки назвали держпідприємства, які відправлять на приватизацію в першу чергу

Кухта розповів, що влада планує робити з боргами держкомпаній

3 грудня 2019, 20:08 comments1993
Поділіться публікацією:
У Мінекономіки назвали держпідприємства, які відправлять на приватизацію в першу чергу

Заступник міністра економіки України Павло Кухта назвав підприємства, які повинні приватизувати в першу чергу. Серед перших п'яти держкомпаній: Одеський припортовий завод, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Електроважмаш", "Президент-готель", шахта "Краснолиманська". Про це пише "Економічна правда".

Кухта також прокоментував ситуацію з боргами ОПЗ перед підприємствами олігарха Дмитра Фірташа. Зокрема він зазначив, що борги заважають як приватизації, так і нормальному функціонуванню підприємства. Крім того, ця проблема характерна не тільки для ОПЗ – багато держкомпаній, які необхідно відправити на приватизацію, мають великі борги, а також є учасниками судових процесів.

Заступник міністра також повідомив, що з боргами ОПЗ на сьогоднішній день працює інвестиційний радник, який повинен запропонувати варіанти подальших дій.

Раніше "Коментарі" писали, що міністр енергетики та навколишнього середовища Олексій Оржель повідомив, що в Україні планують віддати державні об'єкти вугільної галузі під приватизацію і оренду, а ряд шахт відповідно з графіком ліквідують. Експерти, у свою чергу, розповіли, які можуть бути труднощі і як зробити цей процес максимально безболісним та ефективним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!