Головна Новини Бізнес економіка В "Нафтогазі" розповіли умови для транзиту газу
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Нафтогазі" розповіли умови для транзиту газу

Європейський метод розрахунку дозволить отримати економічну вигоду від транзиту газу для України, Європи і РФ, - Юрій Вітренко

5 грудня 2019, 05:00 comments2067
Поділіться публікацією:
В "Нафтогазі" розповіли умови для транзиту газу

Європейський метод розрахунку дозволить отримати економічну зиск від транзиту газу для України, Європи і РФ, — Юрій Вітренко.

Для того щоб отримати економічну вигоду від транзиту газу для України, Європи і РФ, Нафтогаз впроваджує європейський метод розрахунку тарифу при транзиті газу з Росії. Про це повідомив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

"За цією методологією тариф повинен відповідати актуальним витрат оператора газотранспортної системи. При цьому тариф коригується (зменшується), оскільки такі втрати не повинні перевищувати витрати ефективного та структурно подібного оператора. Іншими словами, розрахунки транзитного тарифу, які були показані Газпрому і які зараз коментує російська сторона, тільки покривають скориговані витрати оператора ГТС України, і тому цей тариф ніяк не може вважатися завищеними", — написав Вітренко.

Також глава Нафтогазу " повідомив, що російська сторона може звернутися до оператора або безпосередньо до регулятора з обґрунтуванням необхідності зниження тарифу, якщо український тариф вище тарифів альтернативних (конкурентних) газопроводів, або якщо тариф робить експорт газу невигідним для Газпрому.

Раніше "Коментарі" писали, що останній куплений у "Газпрому" газ зайшов в Україну чотири роки тому.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!