Головна Новини Бізнес економіка Тристоронні газові переговори не відбулися
commentss НОВИНИ Всі новини

Тристоронні газові переговори не відбулися

Дата наступних переговорів не відома

5 грудня 2019, 15:14 comments2398
Поділіться публікацією:
Тристоронні газові переговори не відбулися

Тристоронні газові переговори між Україною, Росією і Європейським союзом, які очікувалися 5 грудня, не відбулися. Про це повідомили в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, пише УНІАН.

Сторони повинні були узгодити можливість та умови подальшого транзиту російського газу в країни ЄС через Україну. Коли переговори все ж відбудуться, поки не повідомляється.

Раніше "Коментарі" писали, що в Європейській комісії повідомили, коли може відбутися черговий раунд переговорів щодо транзиту газу.

Крім того, ми писали, що у НАК "Нафтогаз України" відповіли ПАТ "Газпром" на пропозицію щодо продовження на рік чинного контракту або укладення нового договору про транзит газу. Насамперед, українська компанія наполягає, що газові переговори потрібно продовжувати в тристоронньому форматі за участю Єврокомісії. У "Нафтогазі" зазначили, що Україна крок за кроком впроваджує європейські правила, а тому цілком реально укласти договір.

Також міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що підписання контракту з російським "Газпромом" дозволить зробити ціну на газ однією з найнижчих в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!