Головна Новини Бізнес економіка Новак повідомив, коли може відбутися тристороння зустріч щодо газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Новак повідомив, коли може відбутися тристороння зустріч щодо газу

Новак назвав умови для того, щоб зустріч щодо газу відбулася

5 грудня 2019, 20:45 comments1640
Поділіться публікацією:
Новак повідомив, коли може відбутися тристороння зустріч щодо газу

Тристороння зустріч щодо транзиту газу на рівні міністрів між Україною, Росією і Євросоюзом може відбутися наступного тижня. Про це заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

Російський міністр зазначив, що РФ готова до зустрічі в будь-який момент. Головним питанням залишається ступінь готовності інших учасників переговорів, так як компаніям необхідно між собою допрацювати документи.

Раніше "Коментарі" писали, що газові переговори між Україною, Росією і Європейським союзом, які очікувалися 5 грудня, не відбулися.

Крім того, ми писали, що у НАК "Нафтогаз України" відповіли ПАТ "Газпром" на пропозицію щодо продовження на рік чинного контракту або укладення нового договору про транзит газу. Насамперед, українська компанія наполягає, що газові переговори потрібно продовжувати у тристоронньому форматі за участю Єврокомісії. У "Нафтогазі" зазначили, що Україна крок за кроком впроваджує європейські правила, а тому з ним цілком реально укласти договір.

Також міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що підписання контракту з російським "Газпромом" дозволить зробити ціну на газ однією з найнижчих в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!